The Bible Essentials 2

Pieter Sijl: Kerk is saai. Of toch niet?

Het is een veelgehoorde klacht. En vreemd genoeg klinkt die in allerlei soorten kerken. Als je het hoort heb je er mogelijk ook wel een beeld bij.

Maar, wordt de saaiheid veroorzaakt doordat er ergens te weinig van is of juist te veel? Of heeft de saaiheid een andere oorzaak en moet de oplossing dus ook heel ergens anders vandaan komen? Op deze vragen heeft de Bijbel natuurlijk een goed antwoord.

Matthea Bakker: Hoe zit dat nu met die zonde?

De Bijbel is er superduidelijk over: zonde is niet oké. De Bijbel is ook superduidelijk over Gods genade voor ons. We mogen weten dat wij, ondanks onze zonden, dankzij Jezus oké zijn!

Maar hoe dan verder? Daar gaan we een antwoord op vinden! We staan stil bij ongemakkelijke Bijbelteksten en moeilijke vragen.

En we gaan ontdekken hoe God daar een antwoord op heeft, een antwoord dat hoop geeft!

Matthea Bakker - Geraakt door het Woord van God en gedreven om daar iedere keer meer in te ontdekken. Echtgenoot en moeder, én student die een pittige studie volgt die alles te maken heeft met die passie. Dat hoor en zie je allemaal terug als ze vanuit dat Woord gaat spreken en haar ontdekkingen met je deelt.

Pieter Sijl - Voorganger van de EGZ, samen met zijn vrouw Lisette. Een volkomen onverwachte bestemming die God al lang had voorbereid en waarin hij met plezier en af en toe vol verwondering wandelt.